Stukkó webáruház

MENÜ

A stukkószegélyek felrakása

A stukkószegélyek felrakása

Stukkószegélyt használhatunk bármilyen átalakítás, vagy felújítás következtében kialakított újabb falsík és a mennyezet találkozásához is. 

 

 

 

Az elválasztáshoz használt gipszkarton fal és a mennyezet találkozásához rögzített stukkószegély amellett, hogy lekerekíti a helyiség szögletességét és idomul a régi lakások ívesen kialakított faltalálkozásához, még a ház természetes mozgásával kialakuló repedéseket is elrejti.
Stukkó készülhet gipszből, pamutrostból és az egyre népszerűbb polisztirolból. A polisztirol stukkók nagy előnye, hogy egyszerűen vághatóak, könnyen lehet dolgozni velük, külön sarokdarabok is kaphatók hozzá a ki-és beugró sarkokhoz.

Felrakása előtt meg kell győződni arról, hogy a felület száraz-e és a meglévő festék állaga mennyire felel meg, nem hámlik-e le a ragasztáskor. A felrakást a sarokdarab helyére illesztésével kezdjük, melynek hátoldalát kenjük be az e célra használatos ragasztóval és illesszük pontosan a helyére. Ezt követően az egyenes részek felrakása történik, melyek hátoldalát szintén meg kell kenni ragasztóval, majd szilárdan egymás mellé kell illeszteni a végeket. Ha a végén kisebb darabra van szükségünk, éles késsel vágjuk le a pontos méretet.

 

 

 

Forrás: www.epitinfo.hu

Szerző: Sulyok Timea

Hírek

 • Stukkó Webáruház
  2010-06-08 17:46:13

  www.díszléc.com

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .

Asztali nézet